Over Ons

AutiTaal, waarom ? Het volgen van mijn kracht en de liefde voor Taal 🙂

autisme

Missie

AutiTaal wil helpen in het aansluiten bij de taal van Autisme. Maak de wereld autismevriendelijk en ondersteun op maat.

lego

Visie

Het spreken van dezelfde taal betekent voor ons aanpassen waar nodig. Onderzoek op maat helpt de juiste ondersteuning te vinden en maakt het begrijpen van onze gesproken taal in andere vormen beschikbaar. Mensen met autisme verdienen het om aangesproken te worden in begrijpbare taal, als dat betekent dat we de vorm meer zichtbaar moeten maken, dan helpen we de omgeving om dit te implementeren. Als dit betekent dat we onze taal moeten uitleggen, maken we deze begrijpbaar. Als dat betekent dat we verder moeten kijken naar waar iemand met autisme last van heeft, dan onderzoeken we hoe we basisrust kunnen vinden en een omgeving kunnen aanpassen waar mogelijk.

black-and-white-child-connected-265702

Ontstaanswijze

Als logopediste lag mijn focus altijd bij het verwerven van taal. Mensen met autisme verwerven de taal op een andere manier. In mijn werk miste ik de aansluiting van de omgeving bij de persoon met autisme. Onderzoek naar het vinden van de juiste ondersteuning bij het daadwerkelijke niveau van communiceren, bracht mij menig succesverhaal. Kijken en aansluiten betekent ook te kijken naar de complexheid van onze Nederlandse taal, maar ook hoe prikkelend is de omgeving en hoe komen deze prikkels binnen? Waar kunnen mensen met autisme last van hebben in de omgeving en hoe kunnen we de omgeving vriendelijker maken en duidelijker?  Wanneer spreken we de taal van autisme en wat is daar voor nodig? Een prachtige puzzel die ik elke keer met liefde maak.

Nu ik mij ook Autismespecialist mag noemen  ( Post HBO van Autisme Centraal ) is mijn motivatie om te ondersteunen vergroot. Nog te vaak zie ik dat we iemand met autisme onder- maar vooral overschatten. Graag help ik de omgeving en/of de persoon met autisme om die stappen te zetten die nodig zijn om stress te voorkomen en de wereld makkelijker aan te gaan.

 

Barbera de Goeij-Korthuis

Barbera Korthuis is Logopedist&Autismespecialist en eigenaar van Autitaal. Zij werkt binnen een instelling voor kinderen en volwassenen met een beperking. Binnen haar huidige baan is het werken met mensen met autisme en een beperking voor haar dagelijkse kost. Om te komen tot een communicatiesysteem op maat, kijkt zij verder dan de voor de hand liggende ondersteuning.

Ze heeft de post HBO van Autisme Centraal en vele cursussen gevolgd op het gebied van Autisme en ondersteuning. Ze is ervaren in het onderzoeken van taalbegrip, onderzoek naar de prikkelverwerking en ondersteuning in de thuissituatie.

Samen kijken naar de mogelijkheden op het gebied van ondersteuning en zorgen voor een basis kan een grote puzzel zijn die zij graag met jullie aangaat.